Diagonala335 2020 kolesarska avantura po Sloveniji

#diagonala335 2020

Zmigajmo Slovenijo!
Sobota, 20. junij 2020
335 kilometrov s kolesom po slovenskih diagonali v 24 urah
Dobrodelni projekz za podporo mladih športnikov

4-dnevna kolesarska avantura po Sloveniji

KAKO IN KAJ?  Doživeli boste edinstveno in nepozabno kolesarsko doživetje. Ali ste že kdaj prekolesarili 335 kilometrov v enem samem dnevu?  Ste že prevozili Slovenijo? Pred vami je priložnost, da se pridružite na tradicionalnem, najdaljšem skupinskem kolesarjenju pri nas. To ni dirka in ne maraton. To je le dolga noč in dolg dan na kolesu z vašimi starimi in novimi prijatelji kolesarji iz Slovenije in iz sveta.

Spoznajte Simona, slovenskega avanturističnega kolesarja in očeta te ideje, organizatorja enega najzahtevnejših izzivov pri nas. Pridite, drznite si, bodite drugačni, bodite “diagonalni”.

PROGRAM:

1.DAN:  Četrtek, 13 junij 2019:  PRIHOD KOLESARJEV V MURSKO SOBOTO, PIJAČA DOBRODOŠLICE, SREČANJE S SIMONOM V HOTELU DIANA

Individualni prihod udeležencev v hotel Diana v Murski Soboti (za tuje udeležence bo organiziran transfer iz letališč Ljubljana, Zagreb in Gradec). Po prihodu v hotel v Prekmurju se boste nastanili v sobe, nato pa ob 18.00 uri sledi pozdravna pijača z organizatorji. Na kratkem uvodnem sestanku boste prejeli natančne informacije o 335 km dolgi kolesarski dogodivščini, ki se prične v vasi Trdkova na samem severovzhodu naše dežele, na Goričkem in se zaključi na plaži v Portorožu. Večerja za udeležence, prosto, nočitev.

2. DAN: Petek, 14. junij 2019: KRATKA SPOZNAVNA IN OGREVALNA TURA PO PREKMURJU – POPOLDANSKI POČITEK IN NOČNI PREVOZ UDELEŽENCEV NA ŠTART (VAS TRDKOVA)

Zajtrk v hotelu med 07.00 in 09.00 uro. Ob 10.00 ure se bomo zbrali pred hotelom s kolesarskim vodnikom. Podali se bomo na kratko krožno kolesarsko turo po Prekmurju. Kolesarili bomo skozi vasice, se ustavili v Bogojini, kjer boste lahko občudovali eno najlepših cerkva na Slovenskem – delo arhitekta Jožeta Plečnika, ki ji pravijo tudi Bela golobica. Po gričevnatem terenu z nekaj vzponi in spusti se podamo proti vzhodu, nato pa na jug proti kraju Dobrovnik, od tam v smeri Moravcev in Moravskih Toplic. Tukaj si privoščimo postanek za kavo in pijačo, nato pa nadaljujemo v Mursko Soboto. Prosto popoldne za počivanje in pripravo prtljage in koles, nato pa večerja v hotelu. Ob 22.45 uri se bomo zbrali pri vozilu za transfer, dodali svojo osebno prtljago in se podali proti štartni točki v vasi Trdkova. Priprava udeležencev, nato pa natanko ob polnoči… ŠTART slovenske diagonale 2019.  Nastavimo si še »Nulti kilometer« in si rečemo: Gremo!

3.DAN: Sobota, 15. Junij 2019:   DIAGONALA 335

Nočno kolesarjenje po severovzhodni Sloveniji, proti Ptuju, kjer bomo napravili krajši postanek, nato nadaljevanje po hriboviti trsi proti Celju (postanek) in preko prelaza Trojane v Ljubljansko kotlino. Prihod v Ljubljano, daljši postanek za osvežitev v središču mesta, nato pa nadaljevanje proti zahodni Sloveniji, mimo Vrhnike, vzpon v smeri Predjame, priključitev na magistralno cesto Postojna – Kozina, od koder boste kaj kmalu uzrli modrino Jadranskega morja. Sledi še spust proti obali in Kopru. Postanek. Nato pa po trasi stare ozkotirne železnice  – »Parenzana – Porečanka« v smeri Izole in skozi tunela v Portorož. Prihod v cilj. Po kratkem zaključnem druženju sledi odhod v hotelski kompleks Bernardin, kjer se bomo nastanili. Individualna večerja v hotelu, čas za druženje in počitek.

4. DAN: nedelja, 16.6. 2019: JUTRANJA KOLESARSKA RAZPELJAVA OB SLOVENSKI OBALI – ORGANIZIRAN PREVOZ UDELEŽENCEV V MURSKO SOBOTO

Zajtrk v Portorožu. Čas za uživanje na obali, relaksacijo. Ob 11.00 uri se podamo na kratko razpeljavo s kolesi ob slovenski obali, pretegnemo utrujene mišice, si privoščimo kavo ali skočimo v morje. Ob 14.00 uri sledi priprava koles in prtljage, oddaja vozniku. Vožnja proti Ljubljani, Celju in Murski Soboti.

CENA PAKETA::

319€ ( pri najmanj 12 udeležencih)

PAKET VKLJUČUJE:

 • Nastanitev v hotelu Diana*** v Murski Soboti na osnovi 2 polpenzionov
 • Nastanitev v hotelskem kompleksu v Portorožu*** na osnovi ene nočitve z zajtrkom v dvoposteljni sobi
 • Organizirano kolesarsko turo z vodnikom v petek, 14. junija
 • Organiziran prevoz udeležencev in koles na štartno mesto »DIAGONALE335« v vas Trdkova iz hotela
 • Prevoz prtljage iz hotela Diana*** v Murski Soboti v hotel v Portorožu v soboto dne 15.6. in prevoz udeležencev in opreme iz Portoroža v Mursko Soboto v nedeljo 16.6.
 • Majhna pozornost za vsakega udeleženca udeležence
 • Servisno vozilo ves čas trajanja DIAGONALE335 v soboto, 15.6.
 • Stroške prijavnine za DIAGONALO3335
 • Varno hrambo koles v obeh hotelih
 • 2 malici med kolesarjenjem v soboto
 • Asistenco predstavnika organizatorja – angleško, nemško in italijansko
 • Živo glasbo harmonikaša za časa trajanja Diagonale335
 • Medaljo za vse, ki bodo prevozili Diagonalo335
 • Turistično takso v Murski Soboti in Portorožu
 • DDV

Možnost podaljšanja bivanja v Murski Soboti: Gostje lahko podaljšajo svoje bivanje v Murski Soboti v hotelu Diana iz nedelje na ponedeljek. Doplačilo 42,00 € na osebo v dvoposteljni sobi (polpenzion).

CENA NE VKLJUČUJE: Obrokov in pijače, ki niso v ceni aranžmaja, rezervnih delov za kolo in servisiranja, osebnih stroškov.

 • Enoposteljna soba:  2 noči v Murski Soboti + 1 nočitev v Portorožu: 70,00 € /osebo
 • Organizacija prevoza gostov na letališče:  Za tuje udeležence – kolesarje lahko organiziramo prevoz potnikov in koles na letališča Gradec, Zagreb, Trst, Celovec in Ljubljana. Cena prevoza je na povpraševanje.