Pravna obvestila

Društvo za prebujanje zavesti SIMA (v nadaljevanju Društvo SIMA) se bo po najboljših močeh trudilo zagotavljati najbolj točne in najnovejše podatke na svojih straneh, vendar opozarja uporabnike spletnih strani, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Niti Društvo SIMA, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani diagonala335.si, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Zato Društvo SIMA ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na spletni strani diagonala335.si in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

Ker obstajajo na spletni strani diagonala335.si določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z Društvom SIMA in nad katerimi Društvo SIMA nima nadzora, Društvo SIMA ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katere koli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco. Prav tako Društvo SIMA ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Društvo SIMA si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino teh spletnih strani objavljenih na spletni strani diagonala335.si ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 

Avtorske pravice

Vsa gradiva na spletni strani https://diagonala335.si so avtorsko zaščitena, zato je njihova uporaba izven spletnega portala dovoljena le pod posebnimi pogoji.

CGP

Logotip in vsi drugi elementi celostne grafične podobe Diagonala335 so delo avtorjev Studio8 in Picto Design. Lastnik materialnih avtorskih pravic nad celostno podobo Diagonala335 je Društvo SIMA. Celostna grafična podoba Diagonala335 se lahko uporablja na promocijskih gradivih in izdelkih komercialne narave samo ob predhodnem soglasju Društva SIMA in skladno s pravili. Pri uporabi celostne grafične podobe na internetu je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletne strani Diagonala335: https://diagonala335.si.

Fotografije (slike) in video posnetki

Vse fotografije in video posnetki na spletnem portalu so last Društva SIMA ali pa so zanje od drugih ponudnikov pridobljene pravice za uporabo.

Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene…). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (Diagonala335: https://diagonala335.si). Pri uporabi fotografij in video posnetkov na internetu postavite na strani povezavo na spletno stran https://diagonala335.si.

Za uporabo fotografij in video posnetkov v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije) predhodno kontaktirajte Društvo SIMA, da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih, objava video posnetkov na socialnih omrežjih in ostalih medijih…

Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega in video materiala, distribucija ali uporaba fotografij in video posnetkov v pridobitne namene (prodaja fotografij in videa tretjim osebam).

Fotografije s spletnega mesta diagonala335.si je mogoče dobiti tudi v elektronski različici v višji resoluciji, primerne tudi za tisk.

Splošni pogoji uporabe fotografij in video posnetkov

Prosimo, upoštevajte, da veljajo za uporabo fotografij in videa v lasti Društva SIMA naslednji splošni pogoji uporabe fotografij in videa. Ob fotografiji in videu je potrebno navesti:

  • logotip s spletnim naslovom ‘https://diagonala335.si’ ali vsaj spletni naslov ‘https://diagonala335.si’
  • avtorja fotografije (ime avtorja se nahaja v rubriki Galerija na spletni strani https://diagonala335.si);

Prosimo, da nam posredujete izvod izdanega materiala /povezavo na spletno stran, kjer bodo fotografije in videi objavljeni. V kolikor vam kateri od pogojev predstavlja težavo, nas prosimo kontaktirajte.

Interaktivni zemljevid

Vsi interaktivni zemljevidi se lahko uporabljajo le v okviru spletnega portala diagonala335.si. Zemljevida ni dovoljeno povezovati z drugimi spletnimi stranmi, ga kopirati, urejati, predelati, tiskati, ali kakor koli drugače uporabljati brez dovoljenja Društva SIMA.

Za podrobnejše informacije nas kontaktirajte preko e-pošte na info [at] diagonala335.si.

 

Pravilnik o zasebnosti

Društvo SIMA zbira sledeče osebne podatke za potrebe poslovanja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu diagonala335.si. Društvo SIMA ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se organizatorju posredujejo tudi IP naslovi, iz katerih se uporabniki prijavljajo na dogodek. Društvo SIMA lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih piškotkov.

Prijava na e-novice

Uporabniki spletne strani diagonala335.si se lahko prijavijo na seznam prejemnikov e-novic, s čemer dajejo privolitev, da jih Društvo SIMA do preklica po elektronski pošti obvešča o kolesarskih in planinskih izletih, projektih, potopisih, dogodkih in prireditvah društva. Za prijavo na e-novice Društvo SIMA zbira sledeče podatke: elektronski naslov, v primeru, da se uporabnik prijavi na dogodek kot udeleženec, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni elektronski naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo čigar je do preklica prijavljen na e-novice Društva SIMA (t. i. opt-in odobritev). Kadar koli lahko pisno ali s klikom na gumb v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene za katerega je dal privolitev. Zahtevi bo ugodeno kot predpisuje trenutno veljavni zakon in nova Uredba GDPR. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljavec Društvo SIMA se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. E-novice Društvo SIMA pošilja preko spletne aplikacije MailerLite.

Sodelovanje v nagradnih igrah

Obdelavo podatkov, zbranih s sodelovanjem v nagradnih igrah, ureja pravilnik o nagradnih igrah.

Zagotavljanje varnosti podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na spletni strani diagonala335.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona itd.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Društvo SIMA varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje prostovoljno privoljenje. Dostop do osebnih podatkov imajo z uporabniškim imenom in geslom zgolj s strani Društva SIMA pooblaščene osebe (nekateri člani društva in pogodbeni partnerji s katerimi ima društvo sklenjeno pogodbo o obdelavi podatkov). Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da dostopa do vpogleda in možnosti spremembe le-teh ne posreduje nikomur.

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Društvo SIMA jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke poslanih z naročili preko spleta pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem za obdelavo naročila ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani:

  • pogodbenim partnerjem zaradi obdelave naročil kupcev;
  • pogodbenim partnerjem za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing itd.);
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče itd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so preko pogodb zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu diagonala335.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info [at] diagonala335.si.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta diagonala335.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram, Youtube), ki se nahaja na spletni strani diagonala335.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profila podjetja Društva SIMA na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Društvo SIMA. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Upravljavec osebnih podatkov je: Društvo SIMA, Arnolda Tovornika 17, 2000 Maribor, Slovenija, DŠ 35433361. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info [at] diagonala335.si.