Navodila za kolesarje

PRIKLJUČITEV K DOGODKU

Dogodka se kot kolesar lahko udeleži vsak, predvsem pa je namenjen rekreativnim kolesarjem. Priključitev je možna na tri načine:

  • za celotno pot od Trdkove do Portoroža v dolžini 335 km (Diagonala335),
  • krajšo pot od Ljubljane do Portoroža v dolžini 133 km (Diagonal’ca) ali
  • za del poti (priključitveno mesto po izbiri).

Oglas

PRIJAVA

PRIJAVA na dogodek je obvezna. V pred prijavah do 31.3.2020 znaša prijavnina 35€, po tem času pa 45€. Prijave se zaključijo 11.06.2020 ob 23:59.

Prijavnina vključuje:

Power-up na štartu, topli obrok v Ljubljani in na cilju v Portorožu, pijača ob poti, spremljevalno vozilo, prevoz nahrbtnika v spremljevalnem vozilu od štarta do cilja, možnost koriščenja mobilnega servisa koles in spremstvo harmonikaša, medalja in organizacijo dogodka.

Prijava je potrjena s plačilom prijavnine, ki hkrati prinaša tudi prostovoljno podporno članstvo v Društvu SIMA in velja kot pristopna izjava za članstvo. Plačana prijavnina se ne vrača v nobenem primeru in ni prenosljiva na drugo osebo. Verodostojnost osebnih podatkov bo preverjena pred startom.

START IN REGISTRACIJA

DIAGONALA335

S kolesarjenjem pričnemo v noči iz petka na soboto tj. dne 20.06.2020 ob 00:01 uri. Pričetek poti je na tromeji na Goričkem v vasi Trdkova na naslovu Trdkova 22, 9263 Kuzma (Občina Kuzma) pri gasilskem domu Trdkova. Priprava na štart in finalna registracija, ki je obvezna in bo potekala v petek ponoči 19.06.2020 od 22:30h do 23:30h. Možno se bo tudi okrepčati. Štart je dne 20.06.20120 minuto čez polnoč (ob 00:01h). Verodostojnost osebnih podatkov bo preverjena.

Dostopne podatke z napotki prejme vsak prijavljen na  svoj e-naslov nekaj dni pred dogodkom. Na štartu bodo redarji usmerjali glede na določen prometni režim. Parkirni prostori bodo zagotovljeni.

DIAGONAL’CA

Registracija na štartu Diagonal’ce (133 km dolga trasa) dne 20.06..2020 je obvezna in bo potekala od 9:30 do 10:00h na naslovu Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana, pred stavbo Športne zveze Ljubljane. Štart je dne 20.06.20120 ob 10:30h. Verodostojnost osebnih podatkov bo preverjena.

TRASA, VARNOST, TEMPO

Vsak kolesar, ki se nam bo pridružil vozi na lastno odgovornost in tako sam skrbi za svojo varnost ter upošteva cestno-prometne predpise na celotni trasi poti. Vsak kolesar vozi prostovoljno in v skladu s svojimi fizičnimi sposobnostmi. Kolesari se v vsakem vremenu. Daljši (20-30 min) postanki so predvideni na Ptuju, Vranskem, Trojanah, Ljubljani, Belskem, Kopru in Portorožu. Imeli bomo tudi več krajših postankov (5-10 min) za tehnične stvari in krajše počitke. Vsak kolesari v svojem tempu, brez tekmovanja, torej v duhu sodelovanja in prijetnega druženja. Iz preteklih izkušenj se je izkazalo, da je bil tempo med 23-27 km/h.

Za naložitev trase v navigacijsko napravo lahko uporabite traso poti v formatu: GPXKMLKMZ, FIT, TCX ali GML. Priporočamo tudi uporabo aplikacij StravaBikemapBikeGPX in druge.

Za spremljanje poti v živo (live tracking) priporočamo uporabo telefonske Android aplikacije Real Time Tracker 2. Po naložitvi in odprtju aplikacije izberite Začni / Start in v osnovnem meniju Prijatelji / Friends vpišite uporabniško ime “diagonala”. Za tem počakaj, da vam odobrimo spremljanje poti (omogočamo do petka 19.06.2020 do 12h). Vse skupaj z naložitvijo je izvedljivo v 2 minutah. V primeru uporabe iPhone-a ali če vam aplikacije ne gre naložiti, nas lahko spremljate v živo s telefonom tudi preko spletne strani (potreben je vklop prenosa podatkov).

OBVEZNA OPREMA, HRANA IN PIJAČA

Vsak udeleženi kolesar poskrbi sam za svojo opremo (odsevni jopič, osvetlitev oblačil, rezervna zračnica, nadomestna oblačila, rokavice, nekaj evrov), obvezno opremo (nočna lučka na kolesu spredaj in zadaj, čelada, osebna in zdravstvena izkaznica) in zadostno hrano ter pijačo. Za polnjenje bidonov bo med potjo na voljo v bližnjih gostilnah in barih, nekaj pa bomo imeli tudi zraven v spremljevalnem vozilu do poteka zalog. Za topli obrok bo poskrbljeno v Ljubljani in na cilju. Za ostalo si priskrbi vsak udeleženec sam ob kratkih in daljših postankih ter na promocijskih točkah oz. kjer bo potrebno.

SPREMLJEVALNO VOZILO IN LOGISTIKA, PRTLJAGA, MOBILNI SERVIS

Tekom celotne poti nas bo spremljalo spremljevalno vozilo, ki bo skrbelo za brezhiben potek dogodka. V njem bo poleg ekipe tudi harmonikaš, kamerman in fotograf. Vozilo bo imelo s seboj tudi prvo pomoč za primer urgence.

Dva posebna spremljevalna vozila za prevoz prtljage bosta na poti od začetka do konca poti. Možne točke dostopa bodo na vseh lokacijah krajših in daljših pavz. Za izjemne primere bo vozilu možno pristopiti tudi vmes. Zaradi velikega števila interesentov je potrebno prtljago (nahrbtnik) minimizirati. Vsak kos prtljage bo oštevilčen.

Na celotni poti bo na voljo tudi poseben mobilni servis za kolesa. Storitev servisiranja je vključena v prijavnino, morebitni material in rezervni deli se plačajo po rednem ceniku mobilnega servisa.

Za primer kakršnekoli urgence bodo telefonske številke organizatorja v spremnem vozilu, voznika za prevoz prtljage in mobilnega servisa na kartončku.

Svoj nahrbtnik (prosimo zreduciraj na čim manjšo velikost) bo možno odložiti v eno od posebnih spremljevalnih vozil, ki bo namenjeno le prevozu za nahrbtnike. Vsak izmed koristnikov bo prejel zapestnico, s katero se bo identificiral, da je nahrbtnik njegov.

PREVOZ NA ŠTART IN DOMOV

Za prihod na start diagonale v Trdkovo in odhod domov iz Portoroža po zaključku dogodka ter morebitno prenočitev v Portorožu in okolici, vsak udeleženec poskrbi sam. Iz minulih dogodkov smo bili priča, da imajo udeleženci zaradi različne točke štarta in cilja logistične probleme s prevozom. Zato smo v ta namen odprli FB grupo Diagonla335 prevozi 2020, kjer se lahko udeleženci diagonale medsebojno dogovorijo za prevoz na štart in iz cilja domov. 

OSEBNA PRIPRAVLJENOST

Vsak udeleženec kolesar dogodka mora pri sebi oceniti, da je zdrav, vsestransko pripravljen na kolesarsko pot in zdravstveno sposoben prevoziti traso ali del trase na dan dogodka. Zavedati se mora, da je za svoje zdravje in zdravstveno stanje na dan dogodka odgovoren v celoti sam.

Iz izkušenj udeležencev povedano priporočamo prevoženih 1500-2000 km do dogodka, da bi dogodek lahko prekolesarili spodobno brez večjih težav. Od tega se priporočajo tudi 2-3 ture nad 200 km.

Od 14.3.2020 do 6.6.2020 bomo brezplačno organizirali 8 pripravljanih tur, med katerimi bo 5 od teh imele start v Sloveniji, 3 pa v okolišških državah – Avstrija, Italija, Hrvaška.