335km s kolesom po slovenski diagonali v 24 urah Dobrodelni projekt za podporo mladih športnikov. #diagonala335 Zmigajmo Slovenijo! PRIJAVE SO ZAKLJUČENE

OGLAS

Vprašaj nas

Ambasador 335

Diagonala335 dogodki

No Events are found.

Oglas

Vprašaj nas

  Ambasador 335

  Diagonala335 dogodki

  V minulih letih je Diagonala335 postala odmeven dobrodelni športni kolesarski dogodek ne samo med rekreativnimi kolesarji ampak tudi drugimi ne-športniki. Udeležba iz leta v leto strmo raste, kar potrjuje, da živimo in izvajamo poslanstvo dogodka v korist družbe. Gre za družbeno odgovornost, saj pod sloganom “Zmigajmo Slovenijo!” ljudi, predvsem pa otroke, spodbujamo k več gibanja, hkrati pa delujemo dobrodelno, saj z zbranimi sredstvi podpiramo razvoj športa in športnikov v sklopu projekta Botrstvo v športu , ki ga vodi Zveza prijateljev Mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez.

  Kljub kriznemu času v katerem smo (širjenje korona virusa) želimo, da bo dogodek v letu 2021 uspel kot vsa leta do sedaj. Zato smo že vsi v timu s polno paro usmerjeni v datum 19.6.2021, ko se bo zgodila že peta diagonala po vrsti. Juhej. Iz izkušenj smo se mariskaj naučili in verjamemo, da bo letošnji dogodek mega dober. 

  Simon Eržen – idejni oče Diagonala335

  Časovnica in dogajanje

  Kaj in kdaj po urah lahko pričakuješ ob poti, preveri tukaj

  Preberi več

  Dobrodelnost

  Vsako dobro delo se enkrat vrne, zato preveri tukaj, kako mi pomagamo bodočim športnikom.

  Preberi več

  Navodila za kolesarje

  Podrobnejše informacije o trasi, logistiki, varnosti in pripravi na pot.

  Preberi več

  Dobrodelna kolekcija in produkti

  Obleči dobrodelno kolekcijo Diagonala335. Od vsakega artikla prispevaš 10 € v dobrodelni namen. V sodelovanju s podjetnem Žolna šport smo naredili kolekcijo vrhunske kvalitete. Izbiraš lahko med kolesarsko majico in hlačami, T-shirt majico in novo jersey majico z dolgimi rokavi. Za na pot priporočamo tudi izdelke Energera.

  Oglej si izdelke

  Angeli

  Mnenja udeležencev

  • V 2019 sem že tretjič prekolesaril celo Slovenijo v enem dnevu in v prijetni družbi 🙂 Med potjo štejejo veselje, pogovori, sožitje in pomoč, ne pa tekmovanje ali zmage. To je imenitna možnost športnih užitkov v krasni deželi. Organizacija dogodka je prima!

   Borut Ivanuša
   tehnični uslužbenec / razvoj elektronike
  • Drugačna, neobičajna, nova, morda malo utrgana in nevsakdanja preizkušnja. Izziv, start ob polnoči, ekipa vedno na razpolago, zadosti postankov, zabava. Pojdite to odpeljat, ker je nepozabna izkušnja. Imate tudi spremstvo in se seveda vozite v fajn družbi

   Saša Bohinc
   JB Team Novo mesto
  • Na diagonalo sem se prijavil s strahom, da mi ne bo uspelo pregonit take razdalje. Ampak ves strah je bil odveč, ko smo štartali je bilo vse slabo pozabljeno, pred mano pa cilj prikolesarit do Portoroža. Bilo je tako super, da komaj čakam novo Diagonalo 335 2020.

   Primož Jezeršek
   avtoličar
  • Na Diagonalo335 2018 sem se prijavila z rezervnim planom – izstop doma v Ljubljani, ki pa seveda ni prišel v poštev. Malo me je matrala štartna zagnanost v temi, ko pa se je začelo daniti, so vsi dvomi izginili. Vzdušje, pomoč in vse je bilo TOP, sploh spremljevalne ekipe. Z veseljem bom šla spet. Srečno Diagonalci!

   Maja Volk - Zmaja
   Vodja tehničnih urednikov na Časniku Finance
  • Pride čas v letu, ko se somišljeniki skupaj zapodimo iz Trdkove s kolesi v noč. Svetli odsevniki, močne luči, nasmejani obrazi, pozitivni ljudje na kolesih, neprecenljivo. Podamo se po diagonali Slovenije in obožujemo njene lepe kraje. Na zaključku pa za pogumne, še en lep skok v morje. Dobrodošel vsak, ki si upa.

   Rok Potočnik
   elektroenergetik
  • Diagonale sem se udeležil predvsem, ker rad kolesarim in obožujem lepote naše Slovenije in pa seveda zaradi dobrodelnosti. Všeč mi je bilo dejansko vse. Od trase, ki je bila zelo razgibana pa dobre družbe. Spoznal sem veliko dobrih ljudi in komaj čakam, da se udeležim letošnje. Počutje je bilo fenomenalno.

   Bojan Slavinec
   avtomehanik / varilec
  • Diagonala335 was an amazing and empowering experience. I was nervous at the beginning but everyone was so encouraging and supportive. I pushed myself very hard and it felt like such an achievement at the end. I will never forget the exhilaration of coming fast down Črni Kal before the seaside.

   Brooke Bingham, Australia
   Staffing Options for Community Services
  • Še zdaj obujam spomine na tistih 14 ur kolesarjenja preko lepe Slovenije. Družba je bila edinstvena. Občutek s pogledom na celotno pot je bil res enkraten, nekaj kar še nisem doživel. To izkušnjo bi svetoval vsakemu kateri ima rad izziv, se zna peljati z kolesom in ljubi Trojanske krofe.

   Ales Flisar
   Voznik kamiona
  • Diagonale 335 sem se udeležil zaradi osebnega izziva, če to zmorem. In bilo je super. Spremstvo, okrepčevalnice, družba. Priporočil pa bi, da si nabavite dobro sprednjo luč z vzdržljivo baterijo ali pa 2 luči za cca 5h delovanja.

   Štor Tomaž
   operater na printerju

  Želim biti prvi obveščen

  .
  Prijava 2021
  Od 1.4.2021 dalje 45€

  Tudi letos poleg Diagonala335 na voljo krajša trasa – Diagonal’ca.

  Bodi del tega spektakularnega dogodka. Prijave se zaključijo 10.06.2021 ob 23:59

  Diagonala335

  335km (Trdkova - Portorož)
  35,00
  • Fešta na štartu
  • Krofi, 2x malica in pijača na poti
  • Spremljevalno vozilo + mobilni servis
  • Transport prtljage
  • Izjemno vzdušje + harmonikar
  • Medalja in skok v vodo
  PRIJAVI SE ZDAJ

  Diagonal'ca

  133km (Ljubljana - Portorož)
  35,00
  • Pijača ob poti in malica na cilju
  • Spremljevalno vozilo + mobilni servis
  • Transport prtljage
  • Izjemno vzdušje + harmonikar
  • Medalja in skok v vodo
  PRIJAVI SE ZDAJ

  Oglas

  Na dan dogodka bo na tem zemljevidu vidna točna lokacija, kje se nahajamo.

  Spremljaj Diagonalo335 v živo