Background

Priključi se gibanju

ŽELIMO, DA #DIAGONALA335 POSTANE TRADICIONALNI ŠPORTNI DOBRODELNI DOGODEK.

16. junija 2018 bo Diagonalo335 prevozil znan slovenski avanturistični kolesar Simon Eržen, ki se je po uspešni BMX in MTB tekmovalni kolesarski karieri odločil s kolesom prepotovati ves svet. Tokrat gre za slovensko diagonalo in vse nas Slovence, zato pozivamo vse rekreativne kolesarje, da se mu pridružijo na krajšem ali daljšem odseku poti. Priključitev je možna kjer koli, kadar koli in za poljubno dolgo kot tudi na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Celotno traso poti Diagonala335 si natančno oglejte na Bikemap.net.

Za priključitev na dan dogodka najdete našo trenutno lokacijo, ki bo osvežena vsakih 5 sekund, na spletni strani Diagonala335.

Za vse, ki boste dogajanja na Diagonali335 spremljali preko ekranov, lahko to storite preko Facebook strani pod imenom http://fb.com/diagonala335.

ŠTART, TRASA IN VARNOST

Pridružitev rekreativnih kolesarjev je možna za celotno pot ali za del poti. Udeležba je brezplačna, saj gre za dobrodelni dogodek. S kolesarjenjem pričnemo v noči iz petka na soboto tj. dne 16.6.2018 ob 00:01 uri. Pričetek poti je na tromeji na Goričkem v vasi Trdkova na naslovu Trdkova 1, Občina Kuzma tj. pri tabli tromejnik. Zbor kolesarjev in priprava na štart je od 23:00h do 23:45h dne 15.6.2018. V primeru, da se boste pridružili na poljubni vstopni točki oz. na kateri od promocijskih točk (glej spodaj), je to tudi možno. V ta namen se lahko za trenutno lokacijo karavane pomagate z live trackingom na vstopni strani Diagonala335.

Vsak kolesar, ki se nam bo pridružil vozi na lastno odgovornost in tako sam skrbi za svojo varnost ter upošteva cestno-prometne predpise na celotni trasi poti. Vsak kolesar vozi prostovoljno in v skladu s svojimi fizičnimi sposobnostmi. Kolesari se v vsakem vremenu. Daljši (30 min) postanki so predvideni na Ptuju, v Celju, Trojanah, Ljubljani, Bukovju, Kopru in Portorožu. Imeli bomo tudi več krajših postankov (5-10 min) za tehnične stvari in krajše počitke. Vsak kolesari v svojem tempu, brez tekmovanja, torej v duhu sodelovanja in prijetnega druženja.

Za naložitev trase v navigacijsko napravo lahko uporabite traso poti v formatu: GPXKMLKMZ ali GML. Priporočamo tudi uporabo aplikacij StravaBikemap, BikeGPX in druge.

Za spremljanje poti v živo (live tracking) priporočamo uporabo telefonske Android aplikacije Real Time Tracker 2. Po naložitvi in odprtju aplikacije izberite Začni / Start in v osnovnem meniju Prijatelji / Friends vpišite uporabniško ime “diagonala”. Za tem počakate, da vam odobrimo spremljanje poti (omogočamo do petka 15.6.2018 do 16h). Vse skupaj z naložitvijo je izvedljivo v 2 minutah. V primeru uporabe iPhone-a ali če vam aplikacije ne gre naložiti, nas lahko spremljate v živo s telefonom tudi preko spletne strani (potreben je vklop prenosa podatkov).
profil 2018 d335

OPREMA, HRANA IN PIJAČA

Vsak udeleženi kolesar poskrbi sam za svojo opremo (odsevni jopič, osvetlitev oblačil, rezervna zračnica, nadomestna oblačila, rokavice, nekaj evrov), obvezno opremo (nočna lučka na kolesu spredaj in zadaj, čelada, osebna in zdravstvena izkaznica) in zadostno hrano ter pijačo. Za polnjenje bidonov med potjo poskrbite v bližnjih gostilnah in barih. Za hrano bo možno poskrbeti na lokacijah ob kratkih in daljših postankih ter na promocijskih točkah.

Tisti, ki se nam bodo pridružili na krajšem delu poti, poskrbijo sami za vodo in prigrizke »iz kolesa« ter njihov prevoz nazaj domov.

PRTLJAGA, SPREMLJEVALNO VOZILO IN LOGISTIKA

Na poti nas bo spremljalo spremljevalno vozilo, kar je pomembno izključno za tiste, ki se nam bodo pridružili na celotni oz. daljši poti. Vodo in prigrizke lahko shranite v njem vendar do zapolnitve. Vsak kos prtljage bo številčen poimensko. Vozilo bo imelo s seboj tudi prvo pomoč za primer urgence. Zaradi velikega števila interesentov je potrebno prtljago minimizirati. Za prihod na začetek diagonale in odhod domov iz Portoroža po zaključku ture ter morebitno prenočitev v Portorožu in okolici, vsak udeleženec poskrbi sam.

DOGAJANJE NA POTI

Na promocijskih točkah (Celje, Ljubljana in Koper), kjer so predvideni daljši postanki, bodo tudi srečanja z mediji ter ostalimi povabljenci na dogodek (župani, predsedniki društev in drugih organizacij, medijskimi osebnostmi in znanimi slovenskimi športniki ter drugimi osebami).

Okvirna ČASOVNICA poti za dan 16.6.2018 je TUKAJ.

LOKACIJE PROMOCIJSKIH TOČK IN OKVIRNE URE PRIHODA:

Celje

Prešernova ulica 7, 3000 Celje (pri zvezdi)

po 140 km ob ca. 6.30-7.30 uri

Ljubljana

Ljubljanska tržnica pri Mesarskem mostu

po 205 km ob ca. 11.00-12.00 uri

Koper

Plato Mandrača ob Semedelski cesti (Hlavatyev park)

po 320 km ob ca. 17.30-18:30 uri

Portorož

Trg prekomorskih brigad, Portorož (nasproti Gran Hotela Portorož)

po 335 km ca. po 18.30 uri